Leonardit Toprak Düzenleyici ile Verim Artışı

Leonardit Toprak Düzenleyici ile Verim Artışı

Humik asit içerikli leonardit toprak düzenleyici, güçlü iyon değişimi kapasitesine sahiptir. Oksidasyonla parçalanan nitro hümik asit, gübrenin fayda seviyesini artırır.

Toprağın kalitesi ve bitkilerin verimi için fosfor çok önemlidir. Leonardit hümik asit içeriğiyle topraktaki fosforun hareket alanını genişletir. Böylece kullanılabilir fosforun salınımını sürece yayarak bitkinin sağlıklı ve verimli kalmasını sağlar. 

Leonardit toprak için bir başka önemli madde olan potasyum üzerinde de önemli etkilere sahiptir. Hümik asit tarafından potasyum iyonları emilerek depolanır. Böylece potasyumun toprağa yavaş ve düzenli olarak salınımı sağlanır. 

Leonardit Toprak Düzenleyici Nasıl İyileştirme Sağlar?

Hümik asit , toprağın kırıntı yapısının oluşumunu destekleyebilir. Topraktaki PH seviyesini en ideal değerlere dönüştürür. Toprağın kalitesinin geliştirilmesiyle ilgili olarak leonarditin sunduğu belli başlı faydalar şu şekildedir:

  • Asit-baz dengesini düzenlemek,
  • Toprağın su tutma ve gübre tutma kapasitesini iyileştirmek,
  • Topraktaki mikroorganizmaların aktivitesini teşvik etmek,
  • Bitki ve ürün verimliliğinde %60’a varan verimler sağlamak.

Leonardit Meyve ve Ürün Kalitesini Artırıyor Mu?

Leonardit toprak düzenleyici olarak bitkinin köküne ulaşır. Burayı besleyerek kökten gövdeye ve yapraklara yararlı elementlerin akışını güçlendirir. Sabit elementlerin ve eser elementlerin oranını ve dengesini düzenler. Şeker, nişasta, protein, yağ ve çeşitli vitaminlerin enzimler tarafından sentezini ve taşınmasını güçlendirir.

Enzim aktivitesini teşvik eder. Nişasta, protein ve yağ maddelerinin sentezini ve birikimini arttırır. Gövde, yaprak veya kökten meyve ve tohuma dönüşen çeşitli metabolizmaların birincil ürünlerini hızlandırır. Bunun sonucunda kaliteli bir meyve hasadı oluşur.

Bitki Direnci Üzerinde Nasıl Faydaları Vardır?

Hümik asit, bitki yapraklarının stoma açma yoğunluğunu azaltabilir. Yaprak terlemesini azaltır. Böylece su tüketimi azalır. Ardından bitkilerin su durumu da iyileşme gösterecektir. Bu durum bitkilerin kuraklık koşullarında mahsullerinin normal büyümesini ve gelişmesini sağlar.

Kuraklık direncinin gelişmesi özellikle sıcak bölgelerdeki bitkiler ve meyveler için son derece çok önemlidir. Aynı zamanda yüksek nem tutma kapasitesiyle bitkilerin soğuk günlerde de korunmasını sağlar. Ekinlerin soğuk direncini artırır. İnorganik besinlerin emilimini teşvik eder. Bitkilerden böcek ve zararlıları uzak tutmaya katkı sağlar.

Open chat
İletişime Geçin